Welcome to Asia!

De mannen hebben het gehaald!! Het is ongelofelijk hoe ze dit klusje hebben geklaard. Met groot ongeloof stonden E&W aan de grens van Europa met Azië. Om nog maar te zwijgen van het prachtige onthaal dat klaar stond in Istanbul.

De laatste blog is natuurlijk alweer een tijdje geleden, dus voor de diehard-fans die geen genoeg van de informatie kunnen krijgen is hier met alle liefde een blog van de laatste tweeëneenhalve week. Het vertrek vanuit de badplaats Baltsjik ging voor de wind (figuurlijk), prachtig zonlicht scheen op de torso’s van Ed & Willem. De wind bleef nog een aantal dagen de verkeerde kant op waaien.

 

Om in de relaxmodus te verblijven werden er wederom kortere etappes gedaan. De theorie heeft uitgewezen dat ook met etappes van 40, 50 of 60 kilometer het einddoel gehaald kan worden. Bulgarije heeft voor een andere mindset gezorgd bij de soms rusteloze jongens. Naarmate de fietsers richting het zuiden fietsten, de grens met Turkije, werden de mensen vervangen door bomen. Een uitermate plezierig beeld: de heuvels van Bulgarije gevuld met herfstig gekleurde bomen.

 

De grensovergang zorgde voor korte onrust, er bleek namelijk een visum nodig te zijn. Zoals bekend bij velen zijn de Bonnefooi-fietsers daar niet bekend mee. (Uitgebreide versie in Podcast S2E4. Istanbul en Turkije). Na deze zevende grensovergang was dit de eerste met deze speciale eis. Zelf weten..

 

Turkije heeft inmiddels al veel gebracht voor de ‘snelheidsfietsers’. De lokale bevolking is uitermate gastvrij, vriendelijk, geïnteresseerd en blij om Ed & Willem te zien. Gelukkig voelen de mannen dit wederzijds en drinken daarom onderweg met menigeen koffie en thee. Zo is er wel op een hele speciale plek koffie verkregen: luister hiervoor de laatste Podcast S2E4.

 

 

De jongste WarmShowerhost is gevonden in Saray. Deze jongeman was een groot fietsfanaat en uiterst geïnteresseerd in vreemden die op de fiets passeren. Ömer (17) heeft Ed & Willem slaapplek geboden en hebben vele verhalen met elkaar uitgewisseld. Tevens regelde deze jongeman binnen een kwartier een volgende slaapplek in Istanbul. Istanbul, een stad die al 100 kilometer voor het stadscentrum begint. Een stad waar variërende berichten over het inwonersaantal verteld worden, tussen de 12 – 18 miljoen inwoners vaak.

 

 

Ed & Willem willen graag zeggen: leun even achterover, draai je nek tweemaal en geniet van de foto’s. Hierna nog één korte alinea.

 

 \

Voor sommigen vervelend, maar voor sommigen een bevrijding. Het duo heeft namelijk besloten een eind te breien aan de tocht naar het Verre Oosten. De winter kickt langzaam in, de veiligheid neemt af en de trots overheerst. Dat betekent dat er nog een aantal honderd kilometer gefietst gaat worden, naar het zuidwesten, naar Izmir, Turkije. Een Koninginnenrit die zal uitwijzen of de mannen 4000 kilometer op de teller kunnen zetten.

 

0

Start typing and press Enter to search