Stap op de plaats..

Het is al een poosje geleden dat de laatste blog online is gezet. De snelheidsfietser zijn zich hiervan bewust, maar benadrukken bij deze ook dat de Ed & Willem Podcast ook een blog is! Check it OUT!

Alweer een dikke week geleden is de Hongaarse hoofdstad in mist opgegaan. Tijdens dit verblijf stond de route ter discussie. Toen de eerste uren vanuit Boedapest waren verstreken, begonnen Ed & Willem toch weer te twijfelen. Gelukkig vonden de jongens tegen het eind van de middag soelaas. Een nieuwe snelweg, leeg van verkeer. Althans, werkverkeer was er wel maar deze levendige en jolige groep mannen gaven groen licht. Een meevallertje voor E&W en wat waren ze dan ook blij met de 85 gevreten kilometers die dag.

De tweede dag ging al niet veel beter. Zandpaden, drukke wegen, lekke band voor Willem, enzovoorts. Gelukkig was er via het fietsersplatform een nest gevonden en kon de tent in de tas blijven.

Dag drie raakten de heren gewend aan de routes en kon het avontuur weer opgezocht worden.
Onderweg troffen de heren een Argentijns stel dat ook per fiets de omgeving verkent. De Argentijnen moesten ook oostwaarts en konden aansluiten in de waaier van E&W. Het viertal koos om samen de nacht door te brengen en nestelden zich aan het eind van een mooie etappe in het bos.

Tijdens de vierde dag konden de Hongaarse stuivers ingewisseld worden voor een nieuwe valuta. De Roemeense lei. Een nieuw land en een nieuw avontuur. Dit avontuur is met ziel en zaligheid in de Ed & Willem Podcast op de pijnbank gelegd (Bi-zar verhaal! Een must listen!)

Na al het bombarie zijn de musculaire kuiten tot rust gekomen in een uiterst warm onderkomen. Uitgerekend het zusje van Willem woont namelijk in Cluj-Napoca. Tijdens dit ongewoon lange verblijf zijn de snelheidsfietsers even écht tot stilstand gebracht. Wegens een waar spektakel in het gemeentehuis in Cluj, zie foto, is er is feestelijk gegeten en gedronken.

Morgen, maandag 7 oktober, gaan de mannen weer op pad. De lege hulzen zijn gevuld en de heuvels en bergen worden aanstaande week geënterd.

Kilometerteller:

Boedapest – Cegléd 85 km

Cegléd – Kisújszállás 100 km

Kisújszállás – Csökmő 65 km

Csökmő – Burzuk 85 km

Burzuk – Cluj Napoca 30 km

Totaal: 2190 km

 

Statistieken:

Dagen onderweg: 34 (vertrokken op 3 september 2019)

Fietsdagen: 24

Gemiddelde kilometers per fietsdag: 91,25 km

Bezochte landen: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije en Roemenië.

Gedronken bakjes koffie: 102

Moertjes en boutjes aangedraaid: 0

Gebruik zitvlakcrème: 2 (Willem)

Aantal keren zadel versteld: 5 (Willem)

Aantal keren spatbord geraakt met de voet: 3 (Ed)

Aantal keren gevallen met fiets: 0

Aantal ruzies met de locals: 0

Lekke banden

Ed: 6
Willem: 1

Buitenband wissel
Ed: 1
Willem: 2

 

0

Start typing and press Enter to search