Haarspeldbochtig nieuws..

Op weg van Bratislava naar Boedapest…

Na een half uurtje fietsen stapten Ed en Willem even af voor een bakje diesel in een prachtige kantine (?) waar harde werkers – zoals het hoort op een maandagmiddag rond 12en – hun eerste biertje scoorden. Exact op die plek kwam Willem erachter dat de EURO niet geaccepteerd werd.

Onbedoeld waren de jongens nu al beland in Hongarije. Maar ontevreden waren ze zeker niet. De route die momenteel aangehouden wordt kan aan beide zijdes van de Donau gefietst worden. Vandaar de verwarring waarschijnlijk. Het is altijd maar hopen dat je je aan de juiste zijde begeeft. Soms zit je goed, maar beland je alsnog tussen de keien of de auto’s…

Hongarije is een land waar de fiets niet op slot wordt gezet. Een land waar het merendeel van de mens een groet of een praatje richting je oren gooit. Een land waar je koffie voor €0,60 kan drinken (vinden Ed & Willem niet veel!!!). En ook een land die op meerdere vlakken een aantal jaren achterloopt ten opzichte van Nederland.

De eerste Wildcamp heeft ook plaatsgevonden. Waarschijnlijk heeft het bakje koffie met het Groningse stel, bekend van Fietsenvoorkinderfietsen, toch de verandering gebracht. Na Boedapest opnieuw deze verandering of gaan de snelheidsfietsers E&W toch voor wat comfort?

Op woensdag 25 september rond een uur of twee, is het tweetal gearriveerd in Boedapest. Overrompeld door de oude monumenten, met het Hongaars parlementsgebouw als trofee.

De onrust die de Oostenrijkse hoofdstad had gebracht, poogden Ed en Willem hier te ontlopen.

De beste oplossing was simpelweg de Bolt (taxi) rechtstreeks naar de Széchenyibaden. Daar aangekomen voelde het vertrouwd voor de jongens, de muffe geur van de zwavelbaden hadden wel iets weg van de fietskleding. Ondanks dat het duo raar werd aangekeken – zo raar zijn extreem opvallende tanning-lines toch niet- was het een aangenaam bezoek.

Na een aantal intense conversaties, gedachtes van links naar rechts en doorslaggevend hulp van Wereldfietsers, is er BREAKING NEWS. Een nieuwe stip op de horizon. De impulsen wisselde van EuroVelo 6 (Donau-route) naar Limes-route (bovenlangs in Roemenië en langs de zwarte zee naar beneden). Echter hebben de frisse snuiters gekozen voor een middenweg. Dwarsdoor Roemenië naar het grote feest in Boekarest!!! Tijdens deze route zullen zij langs Cluj gaan en nemen zij de Transfăgărășan (wereldberoemd).

Kilometerteller:

Bratislava – Acs 105 km

Acs – Visegrád 95 km

Visegrád – Boedapest 55 km

Totaal: 1825 km

 

Instagram: https://www.instagram.com/ed_en_willem/

Polarsteps: https://www.polarsteps.com/edenwillem

Open in Spotify

0

Start typing and press Enter to search