De eerste 1000 kilometers zijn lang en breed verteerd door de snelfietsers. Inmiddels staat er al 1250 kilometer op de teller, lang niet gek! De blote bast van Ed heeft inmiddels meer zonuren gepakt dan een zonnepaneel in de Sahara, waardoor het gewenste kleurtje langzaam naar voren komt… Hierover meer in de aanstaande Podcast (te vinden op allerlei platforms: Ed & Willem de Podcast).

De blog en de afgelopen dagen staan in het teken van de mix van Duitsland en Oostenrijk. Ed & Willem hadden al van meerdere offline kanalen vernomen dat Passau tot Wenen wel eens het mooiste stuk kon zijn. Tekst en uitleg van hoe en waarom was schamel. De verkenners E&W nam de proef op de som en vlogen onbekwaam als altijd de grens over en vielen met de oksels in de boter.

Hieronder een korte omschrijving van wat toen volgde:

Het grensgebied werd al gekenmerkt door twee kleuren water die in elkaar verstrengelde. De een helder donkerblauw en de ander troebel en zanderig groen. Op weg naar Linz wordt er gefietst door een vallei-achtig gebied. De jongens fietsen zo dicht langs de Donau dat de gravelbanden van Ed stukje bij beetje gedoopt worden. Eerder al hebben de snelfietsers hun eigen hoofd gedoopt in het nieuwe kleurtje van de rivier.

De weinige huizen die gebouwd zijn langs de Donau veranderen klaarblijkelijk van stijl. De huizen zijn moeilijk te bereiken (lees: geen autoverkeer) en mogelijk zelfs off-the-grid.

Ga je nog op wintersport naar Oostenrijk? Dan willen de lagelandhonden van E&W graag aanraden om dit per fiets te doen. Je zult merken dat je op stukken komt waar geen auto’s rijden en daardoor voor velen onbeschrijfelijk mooi zullen zijn.

 

Kilometerteller:

Gunzenhausen – Ottmaring 97 km

Ottmaring – Regensburg 76 km

Regensburg – Deggendorf 90 km

Deggendorf – Goldwörth 140 km

Totaal: 1250 km

 

Ed & Willem duimen dat het beeldmateriaal boekdelen spreekt.

0

Start typing and press Enter to search